Afscheid Elske en Tolé

Afscheid Elske en Tolé

Vlnr : Tolé, Eppie, Ida en Anton, Elske, Bart, Tsjikke, Tineke en Cees

Tijdens een gezellige  lunch in Terschuur moesten we helaas afscheid nemen van Elske Andringa en Tolé Hoep. Ze kozen ervoor niet in de stichting verder te willen gaan. Een moeilijke beslissing voor hen. De website werkgroep ASW betreurt hun besluit uiteraard met respect.
Elske is de dochter van een van de oprichters en oud-voorzitter Sjoerd Andringa (ZG2114) van onze stichting die ze dus van huis uit heeft meegekregen. Tolé is zijn schoonzoon.

Sinds 2011  was Elske ASB bestuurslid belast met de organisatie van de Familie dagen. Voor de  website coördineerde zij de ASW activiteiten met enthousiasme en stimulans van haar partner Tolé . Sinds 2016  nam Tolé zelf steeds meer deel in het grote Aldfaer project waarin alle genealogische gegevens uit Andringa Boek 3 geschikt gemaakt werden om op de website te kunnen plaatsen. Ook verdiepte hij zich in de mogelijkheden om b.v. de ASN op de website te kunnen plaatsen en was hij enthousiast over een waaiervormig parenteel en kwartierstaat. Als back-up voor de toekomst van de website zou hij verder ingewerkt worden.

Tijdens de lunch sprak Tsjikke hen toe en haalde enkele herinneringen op. Het bestuur nam afscheid met een bos bloemen en een fles wijn.

De huidige website werd geboren in 2011 in de tuin thuis bij Herman Andringa (oud-voorzitter) in Oldeholtpade (Fr.)  en aangekondigd tijdens de Andringa familiedag 2012 in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Bart van der Kolk, webmaster

naar boven