Herman Andringa (NB22114) oud-voorzitter Strapadsels

Herman Andringa (NB22114)
herman strapatsel 1
Herman Andringa is na een intensief arbeidsleven zich gaan uitleven in zijn grote passies, zoals reizen, musiceren en dichten. Bovendien vond hij op zijn i-Pad een nieuwe uitdaging. Hij noemt de tekeningen op zijn i-pad “strapadsels”. Herman laat zich leiden door zijn gevoel, zonder plan. De tekeningen van zijn hand laten overduidelijk zien dat hij sterk beïnvloed is door de Cobragroep. Het is spelen zonder regels, los van figuratieve dwang, politieke inspiraties of kunstzinnige ambities.

Herman-Andringa-150x150Ik ben een man van 71 jaar. Met zoveel jaren besta ik uit vele levens. Relaties, werk en hobby’s maken dat ik duizend gezichten heb. Ik ben niet die u ziet of hoort, ik ben niet in een beeld te vangen. Het meest voel ik mij een levenskunstenaar, al heb ik geen kunstopleiding genoten. Rond mijn zestigste jaar ben ik muziek gaan beoefenen. Dat werd mijn grote passie, meer dan sport ooit voor mij was. Op een dag, twee jaar terug, werd het spelen mij belet
door een ongemak. Bij elk ongemak hoort een geluk. Mijn geluk was de i-pad. Voor mij de allermooiste uitvinding. Op dat knappe apparaat (her) ontdekte ik de tekenvreugde uit mijn jeugd. Zoals in poëzie woorden zinnen vormen en associaties oproepen zo zijn lijnen, kleuren en vormen mijn gedachten. Ik noem de tekeningen op mijn i-pad “strapadsels”. Ik beleef er genoegen aan en ik vermaak mij er mee. Het is wat het is: fantasie en spelen met kleuren en vormen. Ik ben opa, vader, minnaar, levensgenieter. Ik houd van reizen en ook van rustig thuis zitten. Ik zou een goede hond zijn. Braaf maar eigenzinnig.

Zie verder  www.deholthof.nl

herman strapatsel 2