Afscheidslunch 2022 Terschuur

Tijdens een eenvoudige lunch in Terschuur moesten we helaas afscheid nemen van Elske en Tolé . Ze kozen ervoor niet in de stichting verder te willen gaan. Een moeilijke beslissing. De website werkgroep ASW betreurt hun besluit uiteraard met respect.
Elske is de dochter van een van de oprichters en oud-voorzitter (Sjoerd Andringa) van onze stichting die ze dus van huis uit heeft meegekregen. Tolé is zijn schoonzoon.

Sinds 2011 (?) was Elske ASB bestuurslid met speciale aandacht voor de website en coördineerde zij de ASW activiteiten met enthousiasme en stimulans van haar partner Tolé . Sinds 2016 (?) nam Tolé steeds meer deel in het grote Aldfaer project waarin alle genealogische gegevens uit Andringa Boek 3 geschikt gemaakt werden om op de website te kunnen plaatsen. Ook verdiepte hij zich in de mogelijkheden om b.v. de ASN op de website te kunnen plaatsen.  Verder was hij enthousiast over een waaiervormig parenteel en kwartierstaat.

Tijdens de lunch sprak Tsjikke hen toe en haalde enkele herinneringen op. Het bestuur nam afscheid met een bos bloemen en een fles wijn.

De huidige website werd geboren in 2011 in de tuin thuis bij Herman Andringa (voorzitter) in Oldeholtpade (Fr.)  en aangekondigd tijdens de Andringa familiedag 2012 in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Bart van der Kolk, webmaster

Vlnr : Tolé, Eppie, Ida en Anton, Elske, Bart, Tsjikke, Tineke en Cees