Simon en Annie Andringa (NB2214) Atelier Steengoed

Een leuk gesprek op de Andringa familiedag  (21 mei 2016)
Van onze interviewster : Elske Hoep – Andringa

image001 image006 Annie vertelt dat ze nog maar kort een Andringa is. Sinds 16 december 2013 zijn ze getrouwd.
Een heel enthousiast verhaal volgt: “We kennen elkaar al heel lang. Door het vinden van een adresboekje , dat ik opstuurde naar Simon, kwamen we met elkaar in contact. Simon belt me op  om me te bedanken . We blijven met elkaar corresponderen. We hebben  beide op dat moment een gezin met kinderen”.
Inmiddels is Simon zijn vrouw overleden en Annies sinds 10 jaar al weduwe. Simon belt in november 2013 Annie op om elkaar eens te bezoeken. Annie is niet enthousiast maar spreekt met hem af. Wel op een vrijdag als de huishoudelijke hulp ook aanwezig is. Donderdag ervoor belt Simon dat hij op het station van Leeuwarden staat. Annie stemt er in toe (na zo’n lange reis) dat hij deze dag mag komen.
Simon wil na een gezellige ontmoeting op maandag weer afspreken. Annie geeft wel aan dat hij er niet op moet rekenen dat hij mag blijven slapen.
Op een dag haakt Annie af. Ze begint erg te twijfelen of ze zich wil binden.  Ze voelen zich er de tijd daarna beide slecht onder. Haar dochter zegt dat Annie haar hart moet volgen en niet haar verstand.
OP 16 december 2013 zijn ze getrouwd. Ze zijn erg gelukkig en hopen toch zeker 5 jaar nog een mooie tijd met elkaar te beleven. Annie voegt eraan toe: ” Ik heb weer opvliegers, dat komt door de liefde!”
Annies grote steun is niet alleen Simon maar ook haar hulphond i.v.m. haar beperkte gezichtsvermogen. Wat een prachtig stel!

image002De leuke ontmoeting op de Andringadag  was de aanleiding om hen op 2 november jl. in Kollum te bezoeken.
Simon deed de deur voor me open en nam mij meteen mee naar het atelier van Annie, ze is nl. beeldhouwster. Op dat moment werd afscheid genomen van haar cursisten. Deze cursusmiddag was de laatste keer speksteen bewerken met mensen met een visuele beperking. Gezien haar gezondheid moet ze stoppen met cursussen te geven. Ze genoot zichtbaar van de lieve kaartjes en cadeautjes.

image003

 

Als iedereen is vertrokken vertelt Annie over haar passie en showt al haar kunstwerken. Ook het werk van hout van Simon staat in het atelier. Annie is ook trots op haar schilderijen, de huiskamer straalt een creatieve sfeer uit met al die beelden en werk met acrylverf. Na gezellige namiddag met Simon en Annie heb ik afscheid genomen van deze allerhartelijkste mensen.

Zie verder :

Atelier Steengoed sluit haar deuren in Kollum

naar boven